Intr-un interviu acordat Euroexpo Fairs, Catalin Balasa, director de vanzari Festo, spune ca au fost multe motive pentru care compania a decis sa participe la editia din 2018 a expozitiei de packaging.

Industria Food & Drink s-a dezvoltat puternic, este o industrie puternic concurentiala, iar noi reusim sa furnizam solutii si produse pentru a eficientiza productiile clientilor nostri. Suntem siguri ca avem ceea ce trebuie pentru ca un client sa aiba succes in acest domeniu”, spune Balasa.

Cu ce noutati va veni Festo? “In primul rand, vom veni cu un concept de pneumatica digitala. Este o inovatie Festo, lansata anul trecut la targul de la Hanovra, prima oara pe piata locala. Noi numim acest concept Festo Motion Terminal – un produs nou, revolutionar, prin care clientul poate sa controleze cu foarte mare precizie propriile procese folosind mult mai putine componente, avand acces la o gama variata de procese si avand un control deplin asupra echipamentului sau. Este un produs – la fel ca multe altele lansate de Festo in ultimii ani – care se adapteaza si se integreaza perfect cu conceptul de Industry 4.0., neavand nevoie de niciun fel de imbunatatire suplimentara pentru a fi instalat direct intr-o astfel de linie de productie. Pe langa acest Festo Motion Terminal de care am povestit, venim cu o gama noua de manipulatoare, noi le spunem gripere adaptive. Aceste gripere (sisteme de prindere) reprezinta una din multiplele transformari ale proiectelor bionice pe care Festo le-a dezvoltat de-a lungul anilor. Este vorba, in realitate, despre o transpunere in practica a unui griper adaptiv, preluat din natura, un concept cu foarte multe posibilitati de aplicare in practica. Cand spun ca este preluat din natura, ma refer la trompa unui elefant. Trompa unui elefant isi adapteaza modul in care manipuleaza obiecte din natura. Acest concept de a avea o strangere care se adapteaza in functie de obiectul care este manipulat este preluat de aceste gripere adaptive pe care Festo le-a dezvoltat. Sunt foarte bune pentru manipularea unor produse mai sensibile, explica directorul de vanzari.

Divizia Festo Didactic “Pe langa produsele inovatoare pe care Festo le va prezenta in cadrul targului, noi avem si o divizie Festo Didactic care poate si care ajuta la formarea noilor profesionisti din domeniu. Festo poate furniza servicii profesionale de formare pentru angajatii din industriile food & drink & packaging. De asemenea, Festo a sprijinit in ultimii ani scolile vocationale incercand sa se implice inca din fazele incipiente ale formarii viitorilor ingineri, maistri, tehnicieni”.

Eficientizarea productiei “Suntem in prezent pe piata locala de 24 de ani, suntem recunoscuti ca o companie inovatoare, o companie care aduce valoare adaugata clientilor si le eficientizeaza procesele si modul in care reusesc sa-si imbunatateasca productia. Suntem siguri ca toate aspectele astea vor putea fi aratate partenerilor nostri si in cadrul targului”, a declarat Catalin Balasa.